عمل القاورمة بالطريقة المصرية

عمل القاورمة بالطريقة المصرية

المقادير وطريقة عمل وتحضير القاورمة :

المقادير

1/2 كيلو بصل صغير للقاورمة 

(انا عملت كمية اقل شوية)

1/4 كيلو لحم بتلو او لحم ها يستوى بسرعة متقطع صغير

3 طماطميات مضروبة فى الكبة بس بالراحة عليها شوية

ملعقة كبيرة صلصة

2 او 3 ملاعق زيت

فص ثوم

رشة صغيرة قرفة ناعمة او عود قرفة

ملح وفلفل

ملعقة سكر

الطريقة

1- قشرت البصل وحطيته فى طبق فيه مياه واسيبه شوية صغيرة وبعدين حطيته فى المصفاة

2- شوحت اللحمة فى حلة فيها زيت لغاية ما بقى لونها بنى ونشلت وحطيتها فى طبق

http://www.encyclopediacooking.com/upload_recipes_online/uploads/images_egyptian-recipe-arabic-food-cooking-1-%D8%A7%D9%84%D9%82%D8%A7%D9%88%D8%B1%D9%85%D8%A9-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B7%D8%B1%D9%8A%D9%82%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%8A%D8%A9%D8%B9%D9%84%D9%89-%D8%A7%D9%84%D8%B7%D8%B1%D9%8A%D9%82%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%8A%D8%A9-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B5%D9%88%D8%B1-%D8%A7%D9%83%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%8A%D9%872.jpg 
http://www.encyclopediacooking.com/upload_recipes_online/uploads/images_egyptian-recipe-arabic-food-cooking-1-%D8%A7%D9%84%D9%82%D8%A7%D9%88%D8%B1%D9%85%D8%A9-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B7%D8%B1%D9%8A%D9%82%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%8A%D8%A9%D8%B9%D9%84%D9%89-%D8%A7%D9%84%D8%B7%D8%B1%D9%8A%D9%82%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%8A%D8%A9-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B5%D9%88%D8%B1-%D8%A7%D9%83%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%8A%D9%873.jpg 
3- وفى نفس الحلة حطيت البصل وشوحته لغاية ما بقى لونه شفاف وبقى لين شوية (بالنظر كده)

http://www.encyclopediacooking.com/upload_recipes_online/uploads/images_egyptian-recipe-arabic-food-cooking-1-%D8%A7%D9%84%D9%82%D8%A7%D9%88%D8%B1%D9%85%D8%A9-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B7%D8%B1%D9%8A%D9%82%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%8A%D8%A9%D8%B9%D9%84%D9%89-%D8%A7%D9%84%D8%B7%D8%B1%D9%8A%D9%82%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%8A%D8%A9-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B5%D9%88%D8%B1-%D8%A7%D9%83%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%8A%D9%874.jpg 
4- وبعدين طلعت البصل من الحلة وحطيته فى طبق

5- شوحت فص ثوم شوية صغيرة وحطيت الطماطم المعصورة وملعقة الصلصة

والملح والفلفل والقرفة و ملعقة سكر زقلبتهم وسبتها شوية 

http://www.encyclopediacooking.com/upload_recipes_online/uploads/images_egyptian-recipe-arabic-food-cooking-1-%D8%A7%D9%84%D9%82%D8%A7%D9%88%D8%B1%D9%85%D8%A9-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B7%D8%B1%D9%8A%D9%82%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%8A%D8%A9%D8%B9%D9%84%D9%89-%D8%A7%D9%84%D8%B7%D8%B1%D9%8A%D9%82%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%8A%D8%A9-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B5%D9%88%D8%B1-%D8%A7%D9%83%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%8A%D9%875.jpg 
6- واول ما بدات تغلى حطيت تانى اللحمة والبصل وسيبتهم على نار هادية حوالى ربع ساعة او اقل 

لغاية ما اللحمة تكون استوت هى والبصل

http://www.encyclopediacooking.com/upload_recipes_online/uploads/images_egyptian-recipe-arabic-food-cooking-1-%D8%A7%D9%84%D9%82%D8%A7%D9%88%D8%B1%D9%85%D8%A9-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B7%D8%B1%D9%8A%D9%82%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%8A%D8%A9%D8%B9%D9%84%D9%89-%D8%A7%D9%84%D8%B7%D8%B1%D9%8A%D9%82%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%8A%D8%A9-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B5%D9%88%D8%B1-%D8%A7%D9%83%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%8A%D9%876.jpg 
7- وقدمتها مع ارز بالشعرية يا عينى يا عينى

معلش نسيت اصور الرز جنبها

بس بجد طعمها روعة

http://www.encyclopediacooking.com/upload_recipes_online/uploads/images_egyptian-recipe-arabic-food-cooking-1-%D8%A7%D9%84%D9%82%D8%A7%D9%88%D8%B1%D9%85%D8%A9-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B7%D8%B1%D9%8A%D9%82%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%8A%D8%A9%D8%B9%D9%84%D9%89-%D8%A7%D9%84%D8%B7%D8%B1%D9%8A%D9%82%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%8A%D8%A9-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B5%D9%88%D8%B1-%D8%A7%D9%83%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%8A%D9%877.jpg 

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

عمل كوارع الغنم في قدر الكاتم

طريقة عمل مطبق مالح بالخضار من المطبخ السعودي بالصور

طريقة عمل مفركة الكوسا باللحمة من المطبخ الشامي